top of page

De school

Chudokan, zoals de karateschool heet, is opgericht door Jerry Smit en bestaat uit ongeveer 20 leden. Deze dojo (ruimte waar 'de weg' wordt beoefend) is vanaf de oprichting in 1996 aangesloten bij de Karatedo Bond Nederland (NOC*NSF) onder aansluitnummer 05-182 en heeft het KBN Keurmerk, wat betekent dat er lesgegeven wordt op een veilige, professionele en maatschappelijk betrokken manier. Chudokan betekent 'huis van de middenweg'. De stijl die er beoefend wordt is Wado-ryu (school van de weg van de vrede). Het niveau van de dojo is hoog. Bijna iedereen is in het bezit van een dangraad en de meesten trainen al heel lang. Toch is het mogelijk dat beginners kunnen instromen. De sfeer in de groep is heel prettig en open en de vele gevorderden zorgen ervoor dat het leerrendement hoog is. Jerry is sinds 1994 rijkserkend leraar karatedo, leraar Yawara jujutsu en verzorgt de lessen. Onderstaande leden ondersteunen de dojo.

  • Sjors Dekker, rijkserkend leraar (3e dan)

  • Perry Staaks, assistent leraar (4e dan)

  • Martin Loman, assistent leraar (3e dan)

  • Dick Lassing, assistent leraar (1e dan)

  • Casper Baar, vertrouwenspersoon

  • Gideon van Wallenberg, EHBO

  • Inge Bulthuis, reanimatie en AED

  • Lucia Hoogervorst en Diana Greefkes, lief en leed

Onderaan staan twee PDF bestanden met daarin de gedragsregels en het protocol ongewenst gedrag.

 

Lestijden en locaties:

Donderdag van 19.30 tot 21.00 uur. Dojo Sportpark Sloten, Sloterweg 1043 Amsterdam.

Zondag van 10.00 tot 12.00 uur. Dojo Caland Sportcentrum, Eliza van Calcarstraat 2 Amsterdam.

Beide locaties zijn goed bereikbaar en er is volop gratis parkeergelegenheid.

De leraar

Jerry beoefent vanaf 1978 karatedo (de weg van de lege hand) en is inmiddels 7e dan. Jerry is sinds 1994 rijkserkend leraar karatedo NOC*NSF en momenteel platformvertegenwoordiger binnen de Karatedo Bond Nederland voor de Wado stijl. Dat betekent dat Jerry eindverantwoordelijk is voor het danexamenprogramma en het bewaken en verbeteren van de kwaliteit van de examinatoren m.b.t. het afnemen van de examens. Jerry was in 1991, 1992 en 1993 Europees kampioen Wado kata en behaalde in 1994 de 5e plaats op het WK in Tokio. Naast kata wedstrijden heeft Jerry ook kumite wedstrijden gedaan. Zijn belangrijkste trainingspartner is Gertjan Martens (7e dan). Samen hebben ze rond 1991 dojo Suhari opgericht (www.suhari.nl).

Hij was van 2001 tot 2011 Chief Instructor van de Wado International Karatedo Federation Nederland en heeft rechtstreeks onder diverse grote meesters getraind, waaronder Wim Massee sensei (8e dan), Rob Zwartjes sensei (9e dan), Jan Kallenbach sensei (9e dan), Patrick McCarthy sensei (10e dan), Wim Pieck sensei (Yawara jujutsu 8e dan), Joop Pauel sensei (judo 8e dan), Suzuki sensei (8e dan), Sugasawa sensei (7e dan), Grandmaster Otsuka II, Grandmaster Otsuka III en Tran Hieu sensei (7e dan). In 2018 ontving hij een golden award van de International Martial Arts Hall of Fame. 

Contact

0651820813

bottom of page